"Alles moet perfect zijn."

Patisserie De Rouw

Arthur de Rouw weet als geen ander hoe het is om een familiebedrijf te runnen. Voor hem is zijn patisserie als een derde kind. “Patisserie de Rouw is net als Drijvers een écht familiebedrijf. We hebben allebei twee kinderen in de zaak. Familiebedrijven liggen ’s nachts wakker wanneer het niet zo gelopen is als ze voor ogen hebben gehad. En we zijn allebei zo betrokken en bevlogen bij ons bedrijf, dat wij het bedrijf eigenlijk zien als ons derde kind,” lacht hij. We stellen met veel plezier deze ambachtelijke patissier voor.

De verbouwing

Alweer zes jaar geleden besloot Arthur om de winkel van De Rouw te verbouwen. “We hebben toen contact gezocht met Tini Drijvers en heel uitvoerig alle plannen voorbereid. Nog voor die planning tot stand kwam, gaf hij al advies over de periode waarin wij het beste konden verbouwen. Hij dacht en werkte echt met ons mee. En het resultaat mag er zijn. We waren in exact drie weken en vier dagen klaar. Precies zoals we volgens de planning voor ogen hadden. En uiteraard met 100% kwaliteit.”

Trots

Wie de winkel van Arthur binnenloopt, ziet het direct: alles is perfect. “De kwaliteit zit ‘m bij ons in het product, in de mensen, in het hele gebouw en eigenlijk alles wat eromheen zit.” Daarin trekt Arthur al snel de parallel met Drijvers. Zowel bij Drijvers als De Rouw geldt: het is 100% goed, of het is fout. Daartussenin zit niks. "Op school kun je een zes halen voor een werkstuk. Bij De Rouw kun je alleen maar een tien halen. Dat is bij Drijvers ook zo. Wij kozen voor Drijvers omdat wij daar dezelfde kwaliteitsbeleving voelden.”

Arthur is iedere dag opnieuw trots. “Ik ga nooit met tegenzin naar mijn werk, want ik doe dit echt heel erg graag. En dat zie je ook terug in het werk dat je levert. Dat vind je ook terug in de beleving, in de passie, in de liefde voor het vak. Ik denk dat we dat gemeen hebben. Dat zij heel trots zijn op wat ze gemaakt hebben. Net als dat wij ook heel trots zijn op wat wij dagelijks maken.” 

Verbouwing van Patisserie De Rouw

“Het is 100% goed, of het is fout. Bij De Rouw kun je alleen maar een 10 halen."

Internationale allure

De meest recente verbouwing van Drijvers voor De Rouw was aan de buitenkant van het gebouw. “We hebben een totaal nieuwe façade van ons pand nu, waardoor we echt internationale allure hebben gekregen. Mensen vertellen ons dat ze dit pand eigenlijk verwachten in Londen of Parijs, maar het staat gewoon in Vught,” vertelt Arthur met een grote grijns op zijn gezicht. Hij is maar wat trots op de nieuwe aanblik van zijn winkel die qua uiterlijk nu aansluit bij het hoge niveau van de patisserie. De Rouw maakt namelijk als enige Nederlandse patisserie deel uit van het wereldwijde Relais Dessert, een exclusief genootschap van patisserieën van het allerhoogste niveau. “Dat moet je dan ook uit kunnen stralen,” stelt Arthur. 

Transparantie en vertrouwen

Ook de binnenkant is grondig onder handen genomen. “Nabij de ingang heeft Drijvers ook transparantie weten te creëren door een raam te plaatsen tussen de winkel en de keuken, waardoor je zo de productie in kunt kijken. Daardoor heb je een maximale kwaliteitsbeleving. Dat vinden wij belangrijk voor de klanten die langskomen.” En de klantenkring is groot. Mensen komen uit heel Nederland, dag in dag uit, naar De Rouw om hun patisserie te kopen. “Ik denk dat je hun vertrouwen alleen kunt winnen door het elke dag opnieuw, 365 dagen per jaar, waar te maken.” 

En kan er dan ook iets fout gaan? "Zeker, maar we zorgen ervoor dat we dat dan op de juiste en correcte manier oplossen. We hebben enkele malen met Drijvers verbouwd en als er al iets misgaat dan zit het in de details. Die worden dan dezelfde dag ook nog opgelost. En dat er dingen fout gaan, dat mag. We zijn en blijven mensen. Als het maar opgelost wordt en het uiteindelijk een 10 oplevert. Wij zijn zelf 100% perfectionisten. Wij vragen echt om het aller, állerhoogste niveau — bijna tegen het zeikerige aan. En Drijvers weet dit iedere keer opnieuw waar te maken.”

Patisserie De Rouw wordt verbouwd door aannemersbedrijf Drijvers

Interesse in samenwerking?

Neem contact met ons op en wij zetten de koffie klaar. Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend gesprek. Dan kijken we samen wat wij voor jouw bouwwens kunnen betekenen. Zo bouwen we gezamenlijk aan de toekomst.

“Net als Drijvers gaan we altijd voor de maximale kwaliteitsbeleving.”